marți, 31 martie 2009

Cel mai tare duel The West

Va rog sa priviti cu atentie printul de mai jos. Faceti cunostinta cu "prietenul" meu, BluE-LiNe. Eu lvl 42, el lvl 47. Eu cu o amarata Flinta de precizie in mana, el cu un Pepper box de precizie. Eu linistit la muncile campului, el Agresor ...

Poate nu ati inteles pe deplin ideea... BluE-LiNe a pierdut duelul, fara drept de apel. Dar ce te pune pe ganduri este faptul ca el are 5 nivele in plus peste mine plus echipament beton, si cu toate astea nu reuseste decat 42 damage fata de 327 dmg de la mine. Si asta nu e prima abatere, ci doar cea mai stralucita prin imaginea socanta pe care o lasa in minte ... ;) BluE, prietene, ti-am spus ca o sa ajungi vedeta ;)

Un duel stupid ... :D

The-West este un joc dominat de "random", asa ca uneori trebuie sa te astepti sa patesti si cate o intamplare stupida de-a dreptul. Cum ar fi duelul asta, in care nimeni nu nimereste. Si prin urmare, castiga aparatorul. Adica nu eu, care eram agresor :D. Ghinion !

Macar din a doua incercare mi-am mai ridicat de la pamant orgoliul ranit :P (am avut emotii oricum, nu stii niciodata peste ce maniac dai cu 100% pcte pe fereste :D ).

Dueluri The-West

De ce se baga lumea in dueluri pe The West? 3 motive simple: bani, experienta, razboaie intre orase (conturi de reglat). Voi posta cele mai interesante rapoarte de dueluri pe categorii de genul "Cele mai profitabile dueluri" , "Cel mai mare damage in duel" , "Cea mai multa experienta" ... "Cele mai stupide dueluri" :D si tot asa. Rapoartele postate vor fi un pic out-of-date ca sa nu arunc in piata informatii posibil daunatoare mie sau celor care apar in rapoarte. Incep seria de rapoarte de dueluri interesante cu cele de bani. Enjoy ! :D

Se pare ca cine se aseamana se aduna... 2 membrii care umbla cu 600-700$ la ei cash... si in acelasi oras... slaba strategie. Imi pare rau ca nu am salvat raportul unui duel (alt oras, alt player) din care am scos 400$+ ... dar cum spun unii "printscreen or it didn't happen", nu pot decat sa va urez multa bafta la gasit minele de aur de prin orasele vecine :D.

Memo: intr-un duel castigat iei 1/3 din banii celui invins.

luni, 30 martie 2009

Puncte de energie The West

Scurt si la obiect, ca sa fie clar pentru toata lumea.

In The West ai 100 de puncte de energie. Din cele 100 ti se scad puncte de energie pentru munci si duelurile care le provoci tu. O munca iti ia energie dupa cum urmeaza:
  • 10 min - 2 pct energie
  • 30min - 6 pct energie
  • 1 ora - 12 pct energie
  • 2 ore - 24 pct energie
Un duel care-l provoci tu iti scade 12 pcte energie.

Rata de regenerare a energiei - 3 pcte pe ora indiferent ce faci (in afara de dormit in hotel).
Rate regenerare a energiei in hotel:
  • Debara - 8 pcte energie/ora
  • Dormitor - 9 pcte energie/ora
  • Camera de oaspeti - 10 pcte energie/ora
  • Apartament - 11 pcte energie/ora
  • Apartament de lux - 12,5 pcte energie/ora

Singura modalitate sa cresti rata de regenerare a energiei este sa iei bonus premium "Mai multa energie" care iti da un regen de 4,5 pcte energie pe ora in stare normala. Concomitent creste si rata de regen in hotel, in timpul somnului. De exemplu, cu bonus "Mai multa energie", in Apartament de lux, ai un regen de 18,75 pcte energie/ora. Tineti cont ca primiti 150 pcte energie in loc de 100 cu bonusul asta.

vineri, 27 martie 2009

Noi reguli The-west.ro

Legile Vestului ... regulile de joc se schimba si pentru The-West.ro. Cititi mai jos:

""§1) Un cont pro jucător
1.1 Fiecare jucător are voie să aibă un singur cont per lume.
1.2 Transmiterea parolei unui alt jucător este interzisă.
1.3 Este interzis să folosești loginul unui cont străin cu sau fără acceptul proprietarului.

§2) Mai mulți jucători pe aceeași conexiune la internet
2.1 Jucătorii care împart o conexiune la internet nu au voie să provoace la duel pe același jucător. Trebuie să treacă o perioadă de timp de cel puţin 24 de ore între cele două dueluri.
2.2 Duelurile intre 2 conturi ce împart aceeași conexiune la internet sunt interzise.

§3) Dueluri
3.1 Duelurile aranjate intre 2 jucători în scopul de a câștiga experiență sau de a transfera bani sunt interzise.

§4) Comunicare
4.1 Jignirile de orice fel împotriva altor jucători sunt interzise.
4.2 Afirmații politice extreme, pornografice şi alte afirmații ilegale în joc sunt interzise.
4.3 Asumarea calității de membru al teamului West.ro sau invocarea oricărei legături cu persoanele din team este interzisa.
4.4 Folosirea oricărei metode de atac electronic (scripturi, phishing, etc), sau chiar simpla amenințare cu un astfel de atac este interzisa.
4.5 Șantajul in viata reala pentru anumite avantaje în joc e de asemenea interzis.
4.6 Este interzis să dai unui oraș denumiri fasciste, xenofobe sau cu tentă obscenă şi jignitoare. Nume de oraș precum KKK, Al QAEDA... sunt interzise.
4.7 Este interzisa alegerea unui nick fascist, xenofob sau cu tentă obscenă şi jignitoare. Nume ca "Adolf Hitler" sau "Violatorul" duc la excluderea directă din joc.
4.8 Folosirea limbilor străine pentru nume de orașe sau nick-uri care in traducere sunt jignitoare este interzisa.
4.9 Folosirea de imagini sau grafica fascista, xenofoba sau cu tentă obscenă şi jignitoare la profilul orașului sau al jucătorilor este de asemenea interzisa.

§5) Activități comerciale
5.1 Folosirea conturilor în scopuri comerciale este strict interzisă.
5.2 Este interzisă vânzarea sau oferirea spre vânzare a dreptului de joc sau a licenței contului propriu.
5.3 Este interzisă oferirea sau acceptarea unor afaceri personale în schimbul punctelor premium sau a altor avantaje in joc.
5.4 Este interzisa reclama pentru alte site-uri cu conținut comercial, indiferent de metoda folosita (profil, forum sau mesaje).

§6) Erori de program (Buguri)
6.1 Fiecare jucător este obligat să anunțe imediat descoperirea erorilor în joc.
6.2 Exploatarea erorilor este considerata infracțiune.

§7) Bots si scripturi
7.1 Jocul are voie să fie jucat numai prin browserul normal. Bots sau alte programe, care se loghează automat sau automatizează acțiunile jocului sunt strict interzise.

§8) Ștergerea automata a contului
8.1 Ștergerea poate urma în mod automat, în cazul în care contul nu a fost folosit o lunga perioada de timp.

§9) Pedepse
9.1 Încălcarea regulamentului poate duce, în funcție de situație, la banare temporara/permanenta, ștergerea contului, scăderea de nivele, demolarea clădirilor din oraș sau alte sancțiuni. ""

Regulamentul jocului nu e resimtit in jocul zilnic, in sensul ca e acolo ca sa fie respectat, dar nu te prea preocupa (atat timp cat esti fair play).
Nota 10 pentru regula nr.3 , trebuia luata o atitudine clara impotriva acestor practici.
Cea mai mare problema care se discuta pe forum e cea cu multi-account si cea cu mai multi useri de pe aceeasi conexiune de net (legate de regula nr.1 in principal). Nu prea am acordat mare atentie ajustarilor... dar totusi sare in ochii faza cu loginul unui alt jucator ... fratilor, ma pune pe ganduri ... cum ar putea cineva sa-si dea seama cine este in spatele monitorului ? Si ca se logheaza cu un alt cont ? Oarecum subiectiv, cel putin in viziunea mea. Observ de ceva vreme ca jucatorii vor un regulament cat mai clar, sa stie si ei cand calca pe bec (dar macar sa fie siguri ca chiar sunt in ofsaid).

Threadul de discutii despre noul regulament aici.

Spor la lvl pana una alta ;) .

sâmbătă, 21 martie 2009

Parte a unui bilet 1,2,3

Piece of a note part 1, 2, 3 ... sau parte e unui bilet pe the-west.ro . Greu de gasit, dar merita investit efortul. Se pare ca singura metoda ca sa obtii Sabia lui Hernando este sa ai toate partile de bilet si abia apoi poti incepe un quest secret care iti va da sabia... Aveti aici textul celor 3 parti de bilet, reunite, doar in engleza momentan pentru ca nu am gasit pe nimeni pe serverul .ro care sa aiba si partea nr.3 .

joi, 12 martie 2009

Cel mai norocos duelist?

So bafta pe care o poti avea uneori cand muncesti... na poftim aici item luat de la munca "Transporta munitia".

Intr-adevar, aveam si bonusul de 3 zile premium, pentru salariu mai mare, de la o misiune... dar totusi :D cam mare bafta :D.
Nu mai stiu exact cum se chema questul pentru bonusul premium .. era cel de la dansatoarea din salon si in engleza este "Optimization of profits". E relativ simplu, trebuie doar sa-i duci cateva ziare si primesti premium 3 zile.

joi, 5 martie 2009

Premium The West explicat

Optiunile premium The West sunt atractive, dar pentru ca se platesc trebuie bine intelese inainte de a fi activate. So... avem 4 optiuni premium: mai multa energie, automatizare, salariu mai mare si bonus de caracter.

Mai multa energie. Primesti 150 puncte de energie in loc de 100. In plus se regenereaza energia cu 50% mai repede. Cu alte cuvinte, in loc sa ai un regen de 3 puncte de energie/ora (indiferent ce faci, in afara de dormit) vei avea acum un regen de 4,5 puncte de energie/ora. O data cu activarea optiunii se modifica si valorile de regenerare de la Hotel. De exemplu, la Dormitor ai regen de 108 puncte de energie si 367 puncte de viata, iar la Apartamentul de lux ai 150 puncte energie si 510 puncte de viata. Bonusul de energie suplimentara te ajuta sa lucrezi mai mult, sa te duelezi mai mult si deci in principiu sa faci lvl mai repede. Problema este ca fara un bonus de Automatizare nu prea poti sa te folosesti de bonusul de energie intr-un mod eficient, asa ca de obicei cele 2 optiuni premium merg mana in mana.

Automatizare. Poti programa 4 actiuni in loc de 2. Foarte util, si probabil cea mai bine vanduta optiune premium. Cu optiunea asta scapi de timpii morti, cand nu faci nimic (prin urmare ramai in urma). Poti folosi energia foarte eficient, iar combinat cu bonusul de mai multa energie o sa ramai surprins cat de multe poti face intr-o zi.
De ex. cu bonus automatizare si mai multa energie poti face 6 munci si 4-5 dueluri in 14-15 ore, si tine cont ca nu irosesti nici un punct de energie si nici nu pierzi timpul degeaba.

Salariu mai mare. Pe langa 50% mai multi bani de la munci, ai 50% sanse in plus sa gasesti un obiect, iar acel obiect va fi mai scump decat unul gasit in mod normal. Adica daca ai sansa de 10% sa gasesti un obiect in timpul muncii, acum ai 15%, iar daca acel obiect costa 100$, acum vei gasi unul care costa mai mult. Bonusul de salariu mai mare este foarte folositor aventurierilor care deja au bonus pentru salariu si sansa de a gasi un obiect.

Bonusul de caracter. Se dubleaza bonusurile de caracter. La duelist de exemplu optiunea asta premium nu prea isi are rostul... nu este asa folositor sa ai 20% mai multa viteza pe harta (in loc de 10%) sau sa iei cu 20% mai multi bani in duel (fata de 10% in mod normal) ... poate doar faptul ca un duelist ar avea 40% bonus de crestere a motivatiei la dueluri ar fi mai interesant. Pentru muncitori, aventurieri si soldati este un bonus destul de folositor. Doar un exemplu... uitati-va la un soldat care poate purta o arma cu 6 nivele inainte... adica cum ar fi un soldat poarta un pistol de lvl 38 la lvl 32 ... asta da avantaj !

miercuri, 4 martie 2009

Tutorial duel The West .ro

Un mini-ghid / tutorial duel explicat pe The West .ro, credits to Hot-Sauce.

"" Nu conteaza cate dueluri castigate si cate pierdute ai. Conteaza cata experienta iei pe fiecare duel in parte. Oricine poate ataca si castiga un duel in fata unei persoane net inferioare atat din punct de vedere al nivelului cat si al echipamentului, dar nu oricine poate invinge un caracter cu 7, 8, 9 nivele mai mare ca el.

Fiecare duel costa 12 energie si 3 motivatie. Ideea ar fi sa incercati sa castigati cat mai multa experienta cu un consum cat mai mic de energie.
Ca sa fi un duelist bun, in primul rand trebuie sa te specializezi pe un tip de arma: arma de foc sau arma alba.

Un duelist isi va dezvolta numai un set de indemanari si anume:
Tinteste/Fereste - aceste indemanari cresc sansa de a lansa sau de a te feri de un atac.
Impuscare/Vigoare - Daca ai ales sa mergi pe arme de foc, cresti doar 'Impuscare'. In acest caz 'Vigoare' nu va avea efect. Daca alegi arme albe, mergi pe 'Vigoare'.
Aceste indemanari iti cresc damage-ul facut asupra adversarului.
Reflex - scade damage-ul facut asupra ta cu o arma de foc.
Tenacitate - scade damage-ul facut asupra ta cu o arma alba.
Aparenta/Tactica - influenteaza valoarea ofensiva (o sa intelegeti ce reprezinta dupa ce explic mai jos cum se desfasoara un duel si ce rol au aceste indemanari).
Aici putem trece si acesta indemanare:
Calarie - fiecare punct creste cu 1% viteza pe harta daca aveti un magar/cal. Nu influenteaza direct duelul, dar este destul de util pt. un duelist.


Un duel se desfasoara in felul urmator: (Formula)
Prima data se calculeaza valorile ofensive si defensive ale celor doi jucatori:
Valoarea ofensiva - Se ia aleator o valoare de la 0 la X (X = cate puncte ai in 'Tintire').
Valoarea defensiva - Se ia aleator o valoare de la 0 la Y (Y = cate puncte ai in 'Fereste').
Dupa cum stiti duelul are 8 runde. Acest calcul se face pt. fiecare runda in parte.
Daca valoarea ofensiva a celui care ataca e mai mare decat valoarea defensiva a celui care se apara, atunci atacatorul LOVESTE. Daca e invers, acesta RATEAZA lovitura.

Daca lovesti, se va calcula damage-ul.
Sa presupunem ca cel care ataca are o arma de foc si inscrie o lovitura. Damage-ul pe care il va inscrie se va calcula in felul urmator:
Impuscare (atacator) minus Reflex (aparator) + dmg arma.
Inca nu stiu exact cat dmg in plus baga un punct investit in Impuscare, respectiv Vigoare.

Aparenta/Tactica reprezinta un factor care influenteaza valoarea defensiva a jucatorilor.
Aparenta - se puncteaza doar daca ataci.
Tactica - se puncteaza doar daca esti atacat.
Deci daca esti atacat, 'Aparenta' ta nu va avea nici un efect, si daca ataci 'Tactica' ta nu va conta.

Cum influenteaza Aparenta/Tactica?
Se face diferenta intre 'Aparenta' (atacatorului) si 'Tactica' (aparatorului) si daca rezultatul e negativ, atunci valoarea ofensiva a atacatorului va fi diminuata, iar daca e pozitiv, valoarea ofensiva a aparatorului va fi diminuata.

Acest factor se calculeaza la inceputul duelului, nu la inceputul fiecarei runde.


Damage-ul creste in functie de partea corpului pe care o nimeresti:
Daca nimeresti capul (headshot) - faci +50% dmg.
Daca nimeresti umerii - faci +15% dmg.
Daca nimeresti mainile - faci +0% dmg.


Experienta castigata din dueluri:
Formula: [(7*nivel de duel al celui învins - 5*nivel de duel al câştigătorului)+5]*Motivatia/100


Restrictii la dueluri:
Multi se intreaba pe cine pot ataca, pe cine nu, etc.

Pentru a putea ataca, trebuie sa faci parte dintr'un oras care sa aiba cladirea 'Cioclu'.
Poti ataca orice jucator cu nivel duel mai mic sau mai mare cu X nivel duelului tau (aceasta valoare este influentata de nivelul fiecaruia si nu este fixa. Cu cat nivelul caracterului e mai mare, cu atat ai un range mai mare de playeri pe care ii poti ataca.).
Nu poti ataca persoanele care dorm sau care au murit in ultimele 48h.
Nu poti ataca timp de 48h daca ai fost lesinat.

Cateva sfaturi pentru duel:
Daca atacati un jucator care are indemanarea 'Fereste' mica, iar voi aveti ceva investit in 'Tintire' - selectati doar capul pt. a primi acel +50% dmg.
Incercati sa dormiti cat mai mult pt. a nu fi atacati. Nu lasati caracterul sa stea degeaba.
Cumparati iteme cu bonusuri pt. indemanarile de duel.
Nu uitati ca a face damage mare nu inseamna ca sunteti un duelist bun. Nu uitati de indemanarile defensive deoarece mai incolo o sa va treziti ca dupa 2-3 dueluri sa ajungeti cu viata sub 10 sau chiar morti. ""

Ghidul a fost scris pe versiunea 1.12, daca il considerati "expirat" consultati forumul The West, sunt sanse ca Hot Sauce sa-si tina updatat la zi ghidul de duel :D

UPDATE: Click aici pentru Ghidul de construire duelist versiunea 1.31 The West actualizat la zi (iunie 2011).

The West .ro

The West este un joc de tip browser, gen Gladiatus, Knight Fight, si altele. Doar ca spre deosebire de ele, cei de la InnoGames au reusit sa faca ceva mai frumos in The West. Pe scurt asa povestea are iz de Vest Salbatic in care tu vei lucra, te vei duela (pac pac ... ca baietii :D ) sau vei construi orase.

The West are un sistem foarte bun pus la punct pentru a ajuta jucatorii noi. Pana in lvl 10 vei avea multe misiuni oferite de NPC (non-playing-characters), misiuni care servesc pe post de tutorial. Dupa lvl 10 iti poti alege o clasa de caracter dintre aventurier, duelist, muncitor sau soldat. In orice moment poti sa te alaturi unui oras. In principiu, dupa lvl 10 incepe practic jocul pe bune si iti poti face propriul tau drum.

Ok, acum sa lamurim temerile pe care le ai la inceputul jocului. TheWest.ro FAQ:

1. Punctele de atribute si indemanare din The West
Nu-ti fa griji cum repartizezi punctele pana in lvl 10. Vezi unde ai nevoie de puncte pentru a face muncile (misiunile) si eventual ce ti se pare tie mai important pentru viitor.
Pana in lvl 10 nu ai cum sa-ti faci varza caracterul, pe bune. Dupa lvl 10 devine importanta profesia care ti-o alegi, si vei imparti punctele in functie de ce ai nevoie. In plus, mai tarziu in joc (dupa lvl 20) vei avea acces la shaman, unde iti poti redistribui punctele de atribute/indemanare. Din pacate pe bani, dar na... la lvl mare nu va fi foarte scump.

2. Duelul in The West
Primul lucru care trebuie sa-l intelegi este ca vei avea parte de dueluri – cu siguranta ! Cu cat te obisnuiesti mai repede cu ideea asta, cu atat te vei adapta mai repede situatiei. La duel poti castiga bani (dolari) si experienta. Poti pierde insa numai bani, nu si experienta.

3. Mi-e frica sa ma duelez. Cum scap de dueluri ?
Simplu. Nu te inscrii la nici un oras. Daca nu apartii unui oras care are Cioclu construit, nu poti fi provocat la duel. Bineinteles ca nici nu poti provoca pe altul.

4. Nu vreau sa pierd bani in duel. Ce pot face ?
Daca ai multi bani la tine ii poti pierde aproape pe toti intr-un duel. Ca sa nu fi in pericol de a pierde banii, depoziteaza-i la banca orasului tau. Dupa ce depasesti limita de depozitare la banca ta, doneaza dolari orasului tau.

5. Am nevoie de multi dolari dar nu mai am unde depozita in banca.
Daca totusi inca mai ai nevoie de si mai multi bani, cumpara obiecte de la magazinele din orasul tau. Asa se injumatateste practic suma ta de bani, dar macar va fi in siguranta. Cand vei avea nevoie de ei, vinzi obiectele.

6. Vreau dolari repede !
Dueleaza-te. E cea mai rapida cale de a castiga dolari. Ai grija sa ai o configuratie si niste echipamente care sa te ajute la duel. Adica sa ai echipamente care-ti dau atributele descrise in sectiunea “duel” din joc (tinteste, fereste, tactica, etc...).

7. Vreau sa construiesc un oras.
Simplu. Sau faci orasul tau si incepi sa inviti oameni, sau te alaturi altui oras si incepi sa construiesti acolo. Gandeste-te bine inainte sa-ti faci propriul oras pentru ca daca nu esti intr-o zona nou descoperita a lumii, nu vei avea jucatori noi de recrutat. Si ramani singur cuc in oraselul tau. Iar cand te alaturi altui oras ti se cere sa dai bani la oras si sa construiesti cladirile din el. Daca esti duelist, mai bine ramai la partea cu donatul banilor, altfel toci banii orasului degeaba. Punctele de constructie ale fiecarui caracter determina cat % avanseaza o cladire dupa ce s-a lucrat la ea. Muncitorii sunt cei care trebuie sa construiasca. Lasa-i sa-si faca treaba.

Clasele de caracter din The West. Eu sunt Duelist, aici va pot spune cele mai multe detalii. Despre celelalte clase stiu doar cateva aspecte.

Aventurierul: bun la toate. Avantaj mare: poate sa se plimbe departe de orasul lui. Ceea ce inseamna ca oricine vrea sa-l provoace la duel trebuie sa fie obligatoriu din zona orasului sau. Altfel, daca-l provoaca direct de pe harta, are sanse mari sa vada un drum de 6-7 ore pana la orasul de baza al aventurierului. Adica nu se merita si nu-l mai ataca. In plus doarme gratis la hotel pana in lvl 2.

Muncitorul: face orasele. Are tot ce-i trebuie ca sa profite la maxim de munci si sa poate dezvolta orasul foarte repede. La duel e carne de tun. Si cam atat. Are totusi avantajul ca scoate mai multi bani din munci decat o alta clasa.

Soldatul: bunicel la dueluri si cate un pic la toate.

Duelist: Rupe la dueluri daca stii cum sa-i aranjezi punctele de atribute/indemanare. Scoate mai multi bani din dueluri decat alte clase. Poate face multe dueluri intr-o zi, de aceea are cele mai multe sanse sa avanseze foarte repede la dolari si experienta.

Resurse utile The West : www.weststats.com

Puncte de atribute in The West

Cateva explicatii despre punctele de atribute din jocul browser-based The West.

De fiecare data cand avansezi cu un nivel, primesti 1 punct de atribut si 3 puncte de indemanare pe care le poti distribui dupa cum crezi ca e mai bine pentru tine (profesia ta).

Punctele de atribute le poti baga in Putere, Mobilitate, Dexteritate sau Carisma. Conteaza foarte mult clasa ta de caracter cand distribui punctele pentru ca asa iti dezvolti anumite atuuri (sau nu, daca iti bagi punctele mai la oha / mega / plesneala). In linii mari:

Muncitorul trebuie sa bage multe puncte la Putere pentru ca asa face rost de mai multe puncte de constructie (pe care le foloseste la dezvoltarea orasului). Primeste in acelasi timp multe puncte de viata (ca sa nu lesine daca pierde duelurile). Intre Mobilitate, Dexteritate si Carisma trebuie apoi sa faca un echilibru, in functie de ce joburi (munci) vrea sa faca. Din cauza ca va avea multe puncte pe Putere arma cea mai buna pentru un muncitor este o arma alba de duel (sabie, pumnal, etc.). Aventurierul nu e nici el prea departe de muncitor, trebuie sa balanseze intre cele 4 atribute dupa cum vrea sa-si faca muncile mai bine.

Duelistul si soldatul pe partea cealalta trebuie sa bage multe puncte in Dexteritate / Mobilitate daca se axeaza pe arme de foc, sau pe Putere pentru arme albe... insa cel mai des duelistul si soldatul nu vor baga multe puncte de atribute in Putere, ci mai degraba puncte de indemanare.

In general, punctele de atribute le folosesti pentru a-ti deschide noi posibilitati pentru munci, in combinatie cu echipamentele care-ti dau puncte acolo unde ai nevoie. Punctele de indemanare le bagi strict pe specializarea ta. Adica de exemplu: un duelist va pune puncte de indemanare la impuscare si tinteste, un soldat la vigoare, un muncitor la construire.... fiecare dupa cum stie ce vrea sa faca in joc.