miercuri, 4 martie 2009

The West .ro

The West este un joc de tip browser, gen Gladiatus, Knight Fight, si altele. Doar ca spre deosebire de ele, cei de la InnoGames au reusit sa faca ceva mai frumos in The West. Pe scurt asa povestea are iz de Vest Salbatic in care tu vei lucra, te vei duela (pac pac ... ca baietii :D ) sau vei construi orase.

The West are un sistem foarte bun pus la punct pentru a ajuta jucatorii noi. Pana in lvl 10 vei avea multe misiuni oferite de NPC (non-playing-characters), misiuni care servesc pe post de tutorial. Dupa lvl 10 iti poti alege o clasa de caracter dintre aventurier, duelist, muncitor sau soldat. In orice moment poti sa te alaturi unui oras. In principiu, dupa lvl 10 incepe practic jocul pe bune si iti poti face propriul tau drum.

Ok, acum sa lamurim temerile pe care le ai la inceputul jocului. TheWest.ro FAQ:

1. Punctele de atribute si indemanare din The West
Nu-ti fa griji cum repartizezi punctele pana in lvl 10. Vezi unde ai nevoie de puncte pentru a face muncile (misiunile) si eventual ce ti se pare tie mai important pentru viitor.
Pana in lvl 10 nu ai cum sa-ti faci varza caracterul, pe bune. Dupa lvl 10 devine importanta profesia care ti-o alegi, si vei imparti punctele in functie de ce ai nevoie. In plus, mai tarziu in joc (dupa lvl 20) vei avea acces la shaman, unde iti poti redistribui punctele de atribute/indemanare. Din pacate pe bani, dar na... la lvl mare nu va fi foarte scump.

2. Duelul in The West
Primul lucru care trebuie sa-l intelegi este ca vei avea parte de dueluri – cu siguranta ! Cu cat te obisnuiesti mai repede cu ideea asta, cu atat te vei adapta mai repede situatiei. La duel poti castiga bani (dolari) si experienta. Poti pierde insa numai bani, nu si experienta.

3. Mi-e frica sa ma duelez. Cum scap de dueluri ?
Simplu. Nu te inscrii la nici un oras. Daca nu apartii unui oras care are Cioclu construit, nu poti fi provocat la duel. Bineinteles ca nici nu poti provoca pe altul.

4. Nu vreau sa pierd bani in duel. Ce pot face ?
Daca ai multi bani la tine ii poti pierde aproape pe toti intr-un duel. Ca sa nu fi in pericol de a pierde banii, depoziteaza-i la banca orasului tau. Dupa ce depasesti limita de depozitare la banca ta, doneaza dolari orasului tau.

5. Am nevoie de multi dolari dar nu mai am unde depozita in banca.
Daca totusi inca mai ai nevoie de si mai multi bani, cumpara obiecte de la magazinele din orasul tau. Asa se injumatateste practic suma ta de bani, dar macar va fi in siguranta. Cand vei avea nevoie de ei, vinzi obiectele.

6. Vreau dolari repede !
Dueleaza-te. E cea mai rapida cale de a castiga dolari. Ai grija sa ai o configuratie si niste echipamente care sa te ajute la duel. Adica sa ai echipamente care-ti dau atributele descrise in sectiunea “duel” din joc (tinteste, fereste, tactica, etc...).

7. Vreau sa construiesc un oras.
Simplu. Sau faci orasul tau si incepi sa inviti oameni, sau te alaturi altui oras si incepi sa construiesti acolo. Gandeste-te bine inainte sa-ti faci propriul oras pentru ca daca nu esti intr-o zona nou descoperita a lumii, nu vei avea jucatori noi de recrutat. Si ramani singur cuc in oraselul tau. Iar cand te alaturi altui oras ti se cere sa dai bani la oras si sa construiesti cladirile din el. Daca esti duelist, mai bine ramai la partea cu donatul banilor, altfel toci banii orasului degeaba. Punctele de constructie ale fiecarui caracter determina cat % avanseaza o cladire dupa ce s-a lucrat la ea. Muncitorii sunt cei care trebuie sa construiasca. Lasa-i sa-si faca treaba.

Clasele de caracter din The West. Eu sunt Duelist, aici va pot spune cele mai multe detalii. Despre celelalte clase stiu doar cateva aspecte.

Aventurierul: bun la toate. Avantaj mare: poate sa se plimbe departe de orasul lui. Ceea ce inseamna ca oricine vrea sa-l provoace la duel trebuie sa fie obligatoriu din zona orasului sau. Altfel, daca-l provoaca direct de pe harta, are sanse mari sa vada un drum de 6-7 ore pana la orasul de baza al aventurierului. Adica nu se merita si nu-l mai ataca. In plus doarme gratis la hotel pana in lvl 2.

Muncitorul: face orasele. Are tot ce-i trebuie ca sa profite la maxim de munci si sa poate dezvolta orasul foarte repede. La duel e carne de tun. Si cam atat. Are totusi avantajul ca scoate mai multi bani din munci decat o alta clasa.

Soldatul: bunicel la dueluri si cate un pic la toate.

Duelist: Rupe la dueluri daca stii cum sa-i aranjezi punctele de atribute/indemanare. Scoate mai multi bani din dueluri decat alte clase. Poate face multe dueluri intr-o zi, de aceea are cele mai multe sanse sa avanseze foarte repede la dolari si experienta.

Resurse utile The West : www.weststats.com

3 comentarii:

  1. vreau si io sa stiu cum iti pui punctele la dueluist :D

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau si io sa stiu cum iti pui punctele la muncitor axat pe construie oras si pentru munci :D
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca sa te faci full pe construire oras, pune toate punctele de atribut pe putere, si toate punctele de indemanare pe construire. Vei avea destule munci pe care le poti face datorita punctelor pe putere, majoritatea vor fi munci cu salariu ridicat.

    RăspundețiȘtergere